maanantai 5. huhtikuuta 2010

Mango-appelsiinituorejuustokakku



Tämä kakun ainekset saivat inspiraatiota pääsiäisen väreistä. Maku oli aika raikas, mutta ei mielestäni mitenkään kovin erikoinen (?). Vaatii siis lisää tuotekehittelyä.

Pohja

200 g Domino-keksejä
75 g voita

Täyte

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vanillaa
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) Mascarpone-tuorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia
2 appelsiinia

Kiille

3 liivatelehteä
1 prk (400 g) säilykemangoja
1 dl vettä

Koristelu

Ananaskirsikoita

1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita. Painele seos irtopohjavuokaan (kuvassa 26 cm) leivinpaperin päälle.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja vispikerma, erikseen (tarkista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinimarmeladi.
3. Purista appelsiineistä mehu ja kuumenna mehua mikrossa tai liedellä. Sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Tee kiille. Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä. Soseuta mangot. Kiehauta vesi ja sekoita liivatelehdet veteen. Lisää mangosose ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti