lauantai 19. kesäkuuta 2010

Tomaatti-fetapiirakka



Tomaatti-fetajuustopiirakan ohjeita löytyy monesta blogista. Testailin ohjetta valmistujaisjuhlia varten, ja piirakka olikin mukavan helppo tehdä, mutta makua olisi vain saanut olla hieman enemmän.

Pohja

125 g voita
2,2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
125 g maitorahkaa

Täyte

250 g kirsikkatomaatteja
200 g fetajuustoa
ripaus mustapippuria
1/2 tl suolaa
3 dl kermaa
2 kanamunaa
1 dl juustoraastetta

Koristelu:

herneenversoja

1. Nypi sekoitetut jauhot pehmeään voihin ja sekoita maitorahka joukkoon. Taputa taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Pilko tomaatit ja fetajuusto ja levitä pohjan päälle (säästä muutama tomaatti vielä päälle laitettavaksi). Kaada kulhoon kerma ja munat. Lisää mausteet. Sekoita niin että munien rakenne rikkoutuu. Sekoita sekaan vielä juustoraaste. Kaada seos tomaattien ja fetajuuston päälle. Ripottele päälle vielä loput tomaatit.
3. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.
4. Koristele halutessasi herneenversoilla.

1 kommentti: