Tämä on mielestäni yksi parhaista marjaisista juustokakuista. Tätä kakkua tarjoiltiin myös häissämme neljä vuotta sitten, kakut 100 vieraalle teki ammattitaidolla Lempikakku. Ohje on alunperin kait Nohannan blogista, sittemmin olen nähnyt sitä muissakin yhteyksissä. Nyt juhlava kakku pääsi viiden puolivuotiaan yhteissynttäreille, kun naapuston puolivuotiaat kokoontuivat yhteen meille kotiin viime viikolla.
Puolivuotias pikkumiehemme on jo varsin vilkas ja kiinnostunut kaikesta ympärillään olevasta. Herran temperamenttinen luonne alkaa hiljalleen näkyä ja mukavinta olisi touhuta koko ajan, lattialla tai sylissä. Hän ryömii jo määrätietoisesti kohti kaikkea kiinnostavaa, ja pienet kädet löytävät pistorasian luo aika nopeasti jos vanhempien kädet eivät ole sitä estämässä.
Pohja
150
g digestive -keksejä
50
g voita
Mousse
2,5
dl Flora vispiä
200
g maustamatonta tuorejuustoa
200
g ranskankermaa
1,5
dl sokeria
2
tl vaniljasokeria
200
g mustaherukoita
6
liivatelehteä
1 dl vettä
Kiille
1
dl vettä
1
dl kuningatarsosetta
3/4
dl sokeria
tilkka
sitruunamehua
4
liivatelehteä
1. Murskaa
digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa keksit vahvan muovipussin
sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen
sekaan.
2. Vuoraa irtopohjavuoan
(24 cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kalvo jos haluat hyvin
tasaisen pinnan reunoihin. Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
3. Laita liivatteet
likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan
tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mustaherukat. Kuumenna vesi
kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja
lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
4. Kaada täyte pohjan
päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa
tasaisen)
5. Anna kakun hyytyä
jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. Laita kakku vähäksi aikaa
pakastimeen, ennekuin teet kiilteen päälle -näin se hyytyy nopeammin kakun
pinnalle.
6. Laita kiilteen
liivatteet likoamaan kylmään veteen ainakin viideksi minuutiksi. Mittaa
kattilaan vesi, kuningatarsose, sokeri ja sitruunamehu ja kiehauta seos. Lisää
kuumaan seokseen liivatteet, sekoita hyvin (varmista, että liivate on liuennut)
ja jäähdytä seos suunnilleen ihon lämpöiseksi. Kaada kiille kakun pinnalle
varovasti ja laita kakku jääkaappiin. Tarjoa aikaisintaan muutaman tunnin
kuluttua.
Ihan älyttömän kaunis kakku, ja varmasti todella herkullinen! ♥ Mustaherukkajuustokakut ovat todellakin aivan ihania :)
VastaaPoistaKiitos! Marjoilla ja suklaalastuilla saa kyll ähelposti näyttävät koristeet kakun päälle.
Poista