sunnuntai 19. huhtikuuta 2009

Banoffee-torttu



Banoffee-torttua sain maistaa ekan kerran ystäväni kolmikymppisillä - siitä alkoikin sitten kondensoidun maidon metsästys ja nyt olen tehnyt tätä toffeeunelmaa jo 4 kertaa. Mmm... tää on rakkautta ♥

Pohja:

300 g suklaadigestivekeksejä
100 g voita

Täyte:

1 prk (395 g) kondensoitua maitoa
3 banaania
2 dl vispikerma
2 tl vaniljasokeria
kaakaojauhetta

1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.
2. Pingota 20 cm:n irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele voi-keksi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. Toffee voidaan tehdä vaihtoehtoisesti joko mikrossa tai vesikattilassa.

Toffeen valmistus mikrossa:
Kaada kondensoitu maito melko korkeaan kulhoon ja lämmitä sitä mikrossa puolella teholla 30-60 sekunnin jaksoissa välillä sekoittaen. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. Aktiivinen lämmitysaika oli minun mikrollani 15 minuuttia.

Toffeen valmistus vesikattilassa:
Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Varmista, että kattilassa riittää vettä koko 3 tunnin ajan. Maito tiivistyy toffeeksi tölkin sisällä.

3. Kaada valmis toffee pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy.
4. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.
5. Pilko 1,5 banaania toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toiset 1,5 banaania kermavaahdon päälle.
6. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle.

8 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä herkuttelijan unelma =) löysinpä blogisi sattumalta, saanko linkittää sivusi? jotta löydän uudestaan.

    VastaaPoista
  2. Totta, banoffee on tällä hetkellä lempiherkkuni! Saa linkittää. Lisäsin sinutkin blogilistaani :)

    VastaaPoista
  3. Voi vinetto!Onpa sulla tyylikkäät sivut ja kiva kun oot lähteny omaa blogia pitämään!=)Lisään sut pikimiten linkkilistaan!=)Oon itekkin miettinyt tuota blogspottiin siirtymistä...

    VastaaPoista
  4. Moro!

    Oon aikeissa tehä tätä piirakkata ja olisin kysynyt, että mitä tarkoittaa alhaisella lämmöllä?! Levy on silloin millä numerolla? Hitsi, kun olen melkoinen tumpelo enkä jaksaisi montaa kertaa kolmea tuntia sitä keitellä..

    Kiitos jo etukäteen vastauksestasi :)

    VastaaPoista
  5. Hei ja pahoittelut vastauksen viipymisestä! Muistelisin, että jollain 1-3 olisin keitellyt, vähän riippuen levystä. Liekkilevyllä 1 riittää varmasti, mutta tavallisella levyllä pitää ehkä olla 2 tai 3.

    VastaaPoista
  6. Hello to all, how is everything, I think every one
    is getting more from this web page, and your views are fastidious
    for new viewers.

    My web site :: Titanfall Hack - https://www.facebook.com/ -

    VastaaPoista
  7. I'm not sure why but this weblog is loading extremely slow for me.
    Is anyone else having this issue or is it a problem on my
    end? I'll check back later and see if the problem still exists.


    Also visit my webpage; Hack Farmville 2

    VastaaPoista