tiistai 14. huhtikuuta 2009

Kasvispiirakka


Tämä ohje on peräisin äidiltäni. Eriväriset paprikat tuovat mukavasti väriä tähän piirakkaan.

Pohja:

1 1/2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 rkl öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 sipuli
3 eriväristä paprikaa
2-3 porkkanaa
1 rkl öljyä
200 g sulatejuustoa
2 munaa
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
100 g emmentaljuustoa

1. Pilko vihannekset.
2. Valmista taikina. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää muut aineet. Taputtele löysähkö taikina ohkaiseksi kerrokseksi pellille leivinpaperin päälle. Anna taikinan kohota ja tee täyte sillä välin.
3. Valmista täyte. Kuullota (älä paista) vihannekset (porkkanat ensin!) pannulla. Lisää sulatejuusto heti kuullotuksen jälkeen. Lisää hieman jäähtyneeseen täytteeseen munat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin.
4. Kaada täyte kohonneen taikinan päälle ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 250 asteessa 15-20 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Tää piirakkaa kuulostaa ja näyttää kyllä suussasulavalta =)

    VastaaPoista