lauantai 16. toukokuuta 2009

Kinkkuhyrrät



Ah perjantai. Mitä laittaisi muuttomiehelle iltapalaksi? Kinkkuhyrrien alkuperäisen ohjeen löysin Mimmi Mutikaiselta , itse käytin valmista voitaikinaa rahkavoitaikinan sijaan.

1 pkt voitaikinaa (500 g)

Täyte:

200 g palvikinkkua
1 punainen paprika
1 pieni purjo
150 g ruohosipulituorejuustoa
3 dl emmental-juustoraastetta
mustapippuria

Pinnalle:

1 muna
1 ½ dl emmental-juustoraastetta

1. Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä (tähän menee 1-2 tuntia).
2. Silppua kinkku, paprika ja purjo. Sekoita ne sitten juustoraasteen kanssa.
3. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi levyksi. (Totea, että kaulin on jo lähteneessä muuttolaatikossa. Käytä viinipulloa kaulimena.) Levitä taikinalle ruohosipulituorejuusto veitsellä. Ripottele taikinalevylle kinkku, paprika, purjo ja juustoraaste. Rouhi päälle vielä hieman mustapippuria. Kieritä taikina tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla 2 cm paksuiksi paloiksi.
4. Laita hyrrät pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Kiva ja nopean tuntuinen ohje. Hauskaa, että välillä on jotain suolaista :)Saisinko lisätä sinut blogilistaani?

    VastaaPoista
  2. Toki saa linkittää. Näitä kinkkuhyrriä tein ensimmäistä kertaa, ja ihan hyviä olivat, mutta ehkä jättäisin tuon tuorejuuston pois. Mutta on makuasia:)

    VastaaPoista
  3. Onpas herkullisen näköisiä! Tuli heti hirveä nälkä :)

    VastaaPoista