lauantai 4. heinäkuuta 2009
Daim-muffinssit
Muffinssit olivat aikoinaan ensimmäisiä leivonnaisiani, ja niiden valmistus onkin mukavan yksinkertaista ja helppoa. Muffinssit voidaan paistaa paperivuoissa tai silikonipintaisissa muffinssivuoissa. Paperivuokia käytettäessä kannattaa käyttää lisäksi metallista muffinssivuokaa, jolloin muffinssit pysyvät paremmin koossa ja paistuvat tasaisemmin.
Tämä ohje on Canelian keittiöstä (pienin muutoksin). Tein ohjeen kaksinkertaisena (28 kpl):
Taikina
4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Flora Vanillaa
150 g sulatettua voita
2 pussia (200 g) Daim-rakeita
1. Täytä muffinssipellin koloset paperivuoilla tai asettele silikonivuoat uunipellille.
2. Yhdistä leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään; riittää, että munien rakenne rikkoutuu, eli tällä kertaa ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet sekä kaikki muut ainekset taikinaan. Daim-rakeita voit halutessasi hulauttaa mukaan enemmänkin kuin yhden pussillisen.
3. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nää on kyllä varmana ihania, slurpsista :P
VastaaPoistaNää on aivan taivaallisen hyviä!:) Täytyy yrittää itekki värkätä.
VastaaPoistaKiitos Noora ja Mirja!
VastaaPoistaTestasin ja oli hyviä. Lastenkin mieleen :)
VastaaPoista