sunnuntai 21. kesäkuuta 2009
Baileys-kakku
Kakkublogien klassikko, Baileys-kakku, sai paikan eräissä juhannusjuhlissa. Tämä ohje on mukailtu Ullalta. Suklaakukka keskellä on tehty silikonimuotilla.
Pohja
195 g murokeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte
1 dl Baileys-likööriä
6 liivatelehteä
6 dl vispikermaa
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
1 ½ dl tomusokeria
3 tl vaniljasokeria
Koristeet
valkosuklaata
tummaa suklaata
1. Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa, taputtele pohjaseos leivinpaperilla pingotetun 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5-10 minuutin ajaksi.
3. Vaahdota kerma, sekoita siihen tuorejuusto ja sokerit.
4. Kiehauta likööri ja sulata siihen kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet.
5. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen, kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta.
6. Kun kakku on hyytynyt, irrota kakku vuoastaan ja koristele!
VINKKI!
Keksit on helppo murskata isossa (esim. 2 l) minigrip-pussissa kaulimella. Itse käytän marmorikaulinta, mutta tavallinen puinenkin käy.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nams! kaunis kakku :) tää on meidän perheen miesväen herkkua. itse oon jo vähän kyllästynyt, mutta meinasin minttusuklaaliköörillä kokeilla seuraavaks ;) tulis vähän erilaista.
VastaaPoistaIhana kakku=)Pitäisi itsekin tehdä tätä joku kerta!!Aurinkoista kesän jatkoa..toivottavasti sitä piisaa.Mulla alkaa loma loppua..toivottavasti ehdit sieki lomailla;)
VastaaPoistaNam! Mun tekis mieli kokeilla baileys-kakkua, mut tähän mennessä sitä ei oo jäänyt kakkuun kokeiltavaksi kun se on niiiiin hyvää :)
VastaaPoistaNami, varmasti herkkua! Pala tänne, kiitos =) Vaikka en nyt ihan iän puolesta sais vielä syyäkkään ;)
VastaaPoistaYammy :P
VastaaPoistaSilikonivuoka keraamisella pohjalla on tilauksessa, tämä on varmaankin ensimmäisiä tekeleitäni sillä. Tuskin maltan odottaa...