perjantai 28. lokakuuta 2011

Omenapiirakka


200 g voita
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
0,75 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
3-4 omenaa

kanelia ja sokeria

1. Sulata rasva kattilassa.
2. Sekoita kulhossa sokerin kanssa.
3. Lisää jauhot, mutta ei vielä leivinjauhetta.
4. Lisää muna, maito, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Sekoita tasaiseksi. Taikina on valuvaa tässä vaiheessa, eli ei esim. pysy vuoan reunoilla, muttei myöskään ole täysin litkua.
5. Kaada taikina voideltuun tavalliseen piirakkavuokaan tai silikonivuokaan ja ripottele päälle omenapalat. Periaatteessa mikä tahansa omenalaji käy. Jos omena on hapanta, pinnalle kannattaa laittaa vähän runsaammin sokeria.
6. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
8. Parasta tarjoiltuna lyhyen vetäytymisen jälkeen kylmän vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti