torstai 13. lokakuuta 2011

Poropiirakka


Viikonlopun leivontaa pitkänmatkan vieraille. Ohje on yhdistelty eri ohjeista. Alunperin poropiirakan täyte oli poronkäristystä, mutta se on omaan makuuni liian mautonta piirakkaan, eli korvasin sen poron kylmäsavupaistilla. Myös pohja oli valmista ruispohjataikinaa ja sen vaihdoin vanhaan tuttuun pohjataikinaan. Tämä oli kyllä tosi hyvää, suosittelen! Ensi kerralla taidan tosin jättää sipuli Cuisinen pois ja laittaa sen tilalle ruokakermaa, sillä tuo poron kylmäsavupaisti itsessään on jo mielestäni tarpeeksi maukasta.

Pohja:
125 g voita
2,2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
125 g maitorahkaa

Pohjan päälle:
2,5 dl sipulisekoitus- cuisinea
200 g juustoraastetta
1 kananmuna

Täyte:
100 g poron kylmäsavupaistia
1 paprika pilkottuna
suolaa
mustapippuria

Päälle:
(juustoraastetta)

Paiston jälkeen:
herneenversoja

1. Nypi sekoitetut jauhot pehmeään voihin ja sekoita maitorahka joukkoon. Taputa taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle.
2. Sekoita cuisine, juustoraaste ja kananmuna keskenään, kaada seos pohjan päälle.
3. Ripota pilkottu poronliha ja paprika päälle, murustele juustoraastetta pinnalle, paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia tai kunnes piirakka näyttää kypsältä. Ripottele hieman jäähtyneen piirakan pinnalle herneenversoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti