Juhlien suunnittelu on hauskaa puuhaa, mutta yleensä sekoan kaikista hyvistä ideoista niin paljon että lopulta en ehdi toteuttaa ideoista puoliakaan. Mutta pääajatuksena oli tehdä koristelusta värikäs, koska vappu oli tulossa. Honeycombit ja keltaiset coctail-tikut ovat Confetista, servetit, pillit ja ilmapallot ihan ruokakaupasta. Liitutaulu jäi häistä, se on niitä harvoja hääjuttuja, mikä ei ole päätynyt kirpputorille. Siihen raapustelin menun. Yksi hyvä hankinta näihin juhliin oli 4 Tulikiven laattaa, joita ostimme kylmäalustoiksi. Graniittilaatat näkyvät ainakin ylemmässä kuvassa. 1 cm paksuinen laatta pysyy kylmänä noin tunnin, ja huoneenlämpöinen se on 2 tunnin kuluttua. Toinen valmistaja suositteli tosin paksumpaa laattaa, mutta 3 cm laatta ei näyttänyt kovin kivalta ja puhtaasti ulkonäkösyistä päädyimme tähän vähän sirompaan vaihtoehtoon. Ihan hyvin toimi meillä molemmissa kattauksissa.
Juhlapöydästä löytyi tällä kertaa:
vihreä salaatti hallonium-juustolla ja saksanpähkinöillä
tomaatti-mozzarella-salaatti basilikalla ja oliiviöljyllä
savustettu lohi
kylmäsavupororullat
kasvispiirakka
patonki ja oliiviöljy
suklaatäytekakku
macaronit
tuulihatut ja tuoreet mansikat
tuulihatut ja tuoreet mansikat
Macaronkuoret tein edeltävänä maanantaina ja täytin ne edellisenä päivänä perjantaina. Väliin laitoin Lemon Curdia. Tosi helppo ja hyvä ratkaisu, suosittelen. Macaronien ohje löytyy täältä. Kaakaotomusokerin korvasin tavallisella tomusokerilla ja väriaineina käytin keltaista ja punaista. Vieläkin macaronit olivat sisältä vähän onttoja (plus että ensimmäinen erä jämähti leivinpaperiin kiinni ja toisessa erässä ei jalkaa muodostunut ollenkaan, puuh...). Tuulihatut olivat valmispakaste, Pirkan, ihan superhyviä!
Kakkua mietin tosi pitkään. Ensin ajattelin hyydykekakkua, mutta päädyin kuitenkin suklaatäytekakkuun. Tein töihin ensin "koeversion" kakusta, ja voisi sanoa että onneksi. Tein ensimmäisen version pohjan siis oikeasta suklaasta ja voista, tällä ohjeella. Kakku oli kuitenkin niin tuhtia ja makeaa, että juhliin tein ihan tavallisen sokerikakkupohjan. Parempi. Kakku oli 8 munan kakku, jonka tein 26 cm vuokaan. .
Koristeeksi tein suklaakiehkuroita. Tilasin kokeeksi Candy Meltsiä, jota ei tarvitse temperoida. Vastaavasti tein kokeilun myös taloussuklaalla. Tulos: Candy Melts toimii paremmin. Se ei myöskään harmaannu huoneenlämmössä. Leivontatarvikkeita tilasin tällä kertaa Leipurin putiikista. Vaikka Bake and Party sijaitsee meitä lähellä, on siellä melko usein ei-oota varastossa. Tälläkin kertaa reunakalvot olivat sieltä loppu (oikeesti, onko joku onnistunut joskus ostamaan B&P:stä reunakalvoja??), joten näpyttelin tilauksen tuohon nettikauppaan. Pisteet myös siitä, että kakkualustoja sai tilattua yksittäin. Leipurin putiikki löytyy täältä.
Tein myös pienen "30"-laatan, joka oli tarkoitus tulla kakun päälle. Kaikessa hötäkässä unohdin kuitenkin koko koristeen, mutta väliäkös sillä. Orastava dementia kenties...?
Tumma sokerikakkupohja
8 munaa
3 dl sokeria
3 1/2 vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
6 rkl kaakaota
Käytä huoneenlämpöisiä kananmunia. Kananmunat voi tarvittaessa lämmittää kulhossa, jossa on lämmintä vettä.
1. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos muna-sokeri-vaahto on hyvin vatkattu, leivinjauhetta ei välttämättä tarvitse ollenkaan.
3. Vatkaa munat ja sokeri hyvin kuohkeaksi vaahdoksi. Laita uuni puolessa välissä vatkausta päälle (175 astetta). Vaahto on sopivaa, kun se pysyy valumatta esim. sormenpäässä. Älä vatkaa liikaa.
4. Sihtaa kuivat aineet siivilän läpi massaan samalla sekoittaen puhtain käsin hyvin varovaisesti, ettei kuohkeus hajoa. Älä kopsuttele astiaa!
5. Täytä 2/3 vuoan tilavuudesta.
6. Paista kakkupohjaa 175 asteessa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa paiston aikana, voi sen päälle laittaa esimerkiksi leivinpaperin, kun paistoajasta on kulunut vähintään kaksi kolmasosaa. Kakku kannattaa paistaa täyttöä edeltävänä päivänä. Näin se tiivistyy, eikä murene niin helposti leikattaessa.
Mansikka-Mascarponetäyte
400 g mansikoita
4 dl kermaa
1 dl tomusokeria
100 g rahkaa
100 g tuorejuustoa
1 dl vettä
5 liivatetta
1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat esim. haarukalla.
2. Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää notkistettu mascarponejuuto kerman sekaan.
3. Kiehauta vesi ja sulata lionneet liivatteet veteen. Kaada liivateseos mansikoiden päälle ja sekoita hyvin.
4. Yhdistä mansikat ja kerma-mascarponeseos. Lisää täyte kakun väliin.
Kuorrute
300 g suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää vielä margariini. Kun seos on hieman jäähtynyt, kaada se hiljalleen kakun päälle ja levitä myös reunoille. Nosta kylmään jähmettymään.
Kuorrute
300 g suklaata
2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää vielä margariini. Kun seos on hieman jäähtynyt, kaada se hiljalleen kakun päälle ja levitä myös reunoille. Nosta kylmään jähmettymään.
Koristelu
suklaarouhe
Candy Meltsistä tehdyt suklaakiehkurat
tuoreet mansikat ja vadelmat
Juhlakalu ei malta lopuksi olla esittelemättä rakkaalta saatua lahjaa. En keksi sanoja kuvailemaan jättimäistä lahjapakettia, jonka sisältä ponnahtaa vappupallo. Ja kun laatikon sisältä löytyy 30 Pätkistä ja koko paketti on sisältä vuorattu Barcelonan kuvilla, niin eihän siitä(kään!) enää kuivin silmin selviä.
Kivan näköiset juhla ja herkullisen näköiset tarjottavat! Onnea :))
VastaaPoistaKiitos Anna Pauliina!
PoistaOnneksi olkoon!
VastaaPoistaLoistavasti toteutettu kolminkertainen juhla !
Piste iin päällä on tuo iso laatikko - sen sisältö on katsojankin mielestä rakkaudella harkiten täytetty, ten points!
Kiitoksia!
PoistaKirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaIhania kuvia & onnittelut näin jälkikäteen!
VastaaPoistaMinullakin on lauantaina edessä synttärit, pyöreitä vuosia täytän minäkin ja vähän sama ongelma on itsellä, että maailma on täynnä kaikkia ihania ruokaohjeita ja koristeluideoita yms. mutta valitettavasti vaan aika ei riitä kaikkeen.
Kiitos! Ja mukavia juhlia!
VastaaPoistaIhanat juhlat oli, kiitos! Olit nähnyt niin paljon vaivaa järjestelyissä. Nyt, kun näin kuvat, niin harmittaa vielä enemmän, että makeat jäivät maistamatta. Teidän juhlat olikin pikkumiehelle ihka ensimmäiset pippalot. Me muistetaan teidän juhlat herkkujen ja mukavan tunnelman lisäksi siitä, että ne oli pikkumiehen ihka ensimmäiset juhlat. :) Toivottavasti oli onnistunut matka!
VastaaPoistaKiitos, kiva olla osallisena pienen miehen ensimmäisissä juhlahetkissä. Toivottavasti niitä tulee vielä lisää!
Poista