Heinäkuun helteet ovat muisto vain, tosin tänään lämpö on vähän palaillut ainakin tänne Helsinkiin. Tässä yksi kesälomamuisto kotiseudulta, jossa juhlittiin miehen synttäreitä. Olen pitkään halunnut kokeilla ranskankermaa hyydykekakkuun. Mielipide? Ei paha. Eli hyvä. Käytän jatkossakin. Kiitos Nohanna!
150 g digestive-keksejä
50 g voita
Mousse
2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä
Päälle
300 g mansikoita
1. Murskaa digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa
keksit vahvan muovipussin sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata
voi ja sekoita se murujen sekaan.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja
laita reunoille kalvo jos haluat hyvin tasaisen pinnan reunoihin. Painele
muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma
löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja
soseutetut mansikat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet
veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin
sekoittaen täytteen joukkoon.
4. Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän
löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia,
mielellään yön yli.
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista