lauantai 6. syyskuuta 2014

Mansikkahyydykekakku



Heinäkuun helteet ovat muisto vain, tosin tänään lämpö on vähän palaillut ainakin tänne Helsinkiin. Tässä yksi kesälomamuisto kotiseudulta, jossa juhlittiin miehen synttäreitä. Olen pitkään halunnut kokeilla ranskankermaa hyydykekakkuun. Mielipide? Ei paha. Eli hyvä. Käytän jatkossakin. Kiitos Nohanna!


150 g digestive-keksejä
50 g voita

Mousse

2,5 dl Flora vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ranskankermaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita
6 liivatelehteä
0,5 dl vettä

Päälle

300 g mansikoita

1. Murskaa digestivekeksit. Helppo ja nopea tapa on laittaa keksit vahvan muovipussin sisään ja vetää kaulimella keksit muruiksi. Sulata voi ja sekoita se murujen sekaan.
2. Vuoraa irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja laita reunoille kalvo jos haluat hyvin tasaisen pinnan reunoihin. Painele muruseos pohjaksi leivinpaperin päälle.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, lisää sekaan tuorejuusto, ranskankerma, sokerit ja soseutetut mansikat. Kuumenna vesi kattilassa kuumaksi ja liuota liivatteet veteen. Anna seoksen hieman jäähtyä ja lisää se sitten sähkövatkaimella hyvin sekoittaen täytteen joukkoon.
4. Kaada täyte pohjan päälle. (täytteen tulee olla riittävän löysää, jotta lopputuloksesta saa tasaisen)
5. Anna kakun hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia, mielellään yön yli. 

2 kommenttia:

  1. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista