Raikas tyrnihyydyle sopii meille, joiden suupielet eivät käänny kirpeistä mauista ruttuun vaan tyytyväiseen ja onnelliseen hymyyn. No vähän liioittelin. Kuohukerma pehmentää tyrnimarjan kirpsakkaa makua ja hyydyke on oikeastaan aika suussasulava vaihtoehto jälkiruoaksi.
Tein jälkkärin eilisen raclette-illan viemisiksi. Ohje on äidiltä, noin kymmenen vuoden takaa.
4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1,5 dl sokeria
2 munaa
1 + 1 dl tyrnimehua
(koristeluun mintun lehtiä ja tyrnimarjoja)
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kuumenna 1 dl tyrnimehua ja sulata liivatelehdet sinne. Yhdistä vaahdotettu kerma, liuotetut liivatelehdet, vaahdotettu muna ja sokeri -seos sekä 1 dl tyrnimehua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti