sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Mojito-juustokakku




Don Huonot keikkaili Helsingissä perjnataina ja me lähdimme paikan päälle neljän ystävyksen joukolla. Kuinka kiva ilta meillä olikaan! Alkuillan jälkiruokana oli mojito-juustokakku. Tosi hyvää! Muistutti hieman Caipirinha-juustokakkua. Kun Caipirinha-maustetta ei enää ole saatavilla, tässä onkin sille kakulle oikeastaan aika hyvä korvike.  

Pohja

150 g Digestive-keksejä
50 g voita sulatettuna

Täyte 

2 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g mascarponejuustoa
400 g maustettua rahkaa (valkosuklaa-lime)
1 lime

Mojitokiille

2 liivatelehteä
1 1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl mintunlehtiä
6 cl vaaleaa rommia
vihreää elintarvikeväriä

Koristeluun

mintunlehtiä
valkosuklaata

1. Murskaa keksit. Lisää voisula rouheeseen. Sekoita. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. 
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja sokerit. Sekoita vaahto mascarponen ja rahkan kanssa kulhossa. 
3. Purista limen mehu kattilaan. Kiehauta ja lisää puristetut liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos täytteen joukkoon ohuena nauhana, sekoita ja lusikoi täyte pohjan päälle. 
4. Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen 20 minuutiksi. Keitä muita aineksia niin kauan, että jäljellä on 2 dl nestettä. Siivilöi mintunlehdet pois. Sekoita joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä. Huom! Jos käytät pastavärejä, huomioi että niissä on erityisen paljon väripigmenttiä ja seoksesta tulee helposti liian tumma, Kannattaa siis kokeilla väriä ensi vaikka vesilasiin ja tarvittaessa laimentaa väriä ennen sen sekoittamista kiilleseokseen. 
5. Lisää kuivaksi puristellut liivatelehdet kuumaan nesteeseen.  Anna jäähtyä hyvin, lähes hyytelöksi. Tässä kohtaa tulee olla tarkkana. Jos seos on liian juoksevaa, se saattaa valua reunoista ulos ja tehdä kakun reunaan rantuja. Jos se on taas pääsee hyytymään liiaksi, on sitä mahdoton enää kaataa kakun päälle. Itselläni seos pääsi hyytymään liian paljon, mutta otin riskin ja lämmitin sen uudelleen. Toimi ihan hyvin niin. Jäähdytin seosta uudelleen noin puoli tuntia parvekkeella n. 2 asteen lämpötilassa ja siten lopputulos oli kohtalaisen hyvä. 
6. Kaada kiilleseos hyytyneen kakun pinnalle. Koristele mintunlehdillä ja sulatetulla valkosuklaalla.

2 kommenttia:

  1. Nam! Oottepa saanu herkutella ihanalla kakulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tämä oli kyllä itse asiassa aika hyvää. Suosittelen.

      Poista