sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Mustikkamuffinssit



Nämä täyteläiset marjaisat, pehmeät ja viettelevät muffinssit vievät kielen mennessään. Kirjaimellisesti. Tein näitä muffinsseja viime viikonloppuna perheeni kyläillessä meillä. Ohje on muunnos vanhasta Daim-muffinssi-ohjeesta.

Ja hei, nythän on jo kesäkuu hyvässä alussa! Eikös se tarkoita, että kesä on alkanut? Ehkä toiveajattelua vielä, mutta ihanaa kuitenkin nähdä, että valoa on jo enemmän ja ehkä se kesäkin kohta alkaa kunnolla.

Taikina

4 munaa
3 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
4 rkl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,5 dl Flora Vanillaa
150 g sulatettua voita
5 dl mustikoita

Kuorrute

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria

Koristeeksi

(pensas)mustikoita

1. Täytä muffinssipellin koloset paperivuoilla tai asettele silikonivuoat uunipellille.
2. Yhdistä leivinjauhe jauhojen joukkoon. Sekoita kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri keskenään; riittää, että munien rakenne rikkoutuu, eli tällä kertaa ei tarvitse vatkata vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet sekä kaikki muut ainekset taikinaan. Täytä jokaisesta muffinsivuoasta 2/3 vuorotellen taikinalla ja mustikoilla. (Itse laitoin mustikoita kahden taikinakerroksen väliin.)
3. Jaa taikina vuokiin ja paista 200 asteessa noin 12-15 minuuttia.
4. sekoita kuorrutteen ainesosat sekaisin ja levitä muffinssien päälle lusikalla. Koriste pensasmustikoilla tai tavallisilla mustikoilla. 

3 kommenttia:

  1. Tein näitä omalla kuorrutteella ja olivat hyviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla! Vaativat tosiaan vain ehdottomasti kuorrutteen kaveriksi.

      Poista