Sitruunainen ambrosiakakun tein marraskuussa äitini ollessa kylässä. Tuolloin emme vielä tienneet, että vierailusta vain muutamaa päivää myöhemmin kaksi viikkoa etuajassa tulisi pikku prinssimme maailmaan.
Vauva-arki on sujunut yllättävän hyvin, pieni mies nukkuu yöt hyvin ja alkaa nyt kolmikuisena olla kiinnostunut ympäristöstään. Mutta itse reseptiin... tiivistettynä, sitruunainen ambrosiakakku on helppo, edullinen ja maukas leivonnainen, voin lämpimästi suositella!
20 annosta
Taikina
125 g voita
3 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl vaniljasokeria
1 dl kevytmaitoa
1 sitruuna
Voiteluun
2 rkl juoksevaa margariinia
1 dl seesaminsiemeniä (käytin korppujauhoja)
Kuorrute
3 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
(sitruunaviipaleita ja mustikoita)
1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri
kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään.
4. Kääntele
kuivat aineet muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen voisulan kanssa.
Sekoita
lopuksi joukkoon maito, sitruunan raastettu kuori sekä mehu.
Sekoita taikina
tasaiseksi, vältä turhaa sekoittamista.
5. Voitele noin 2 litran vetoinen
tasapohjainen kakkuvuoka rasvalla ja seesaminsiemenillä. Kaada taikina
vuokaan.
6. Kypsennä
kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 45 minuuttia.
Kumoa
hieman jäähtyneenä. Anna jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Vatkaa
tomusokeri ja sitruunamehu tasaiseksi kuorrutukseksi. Valuta kuorrutus kakun
pintaan, anna sen valua reunoillekin.
Koristele halutessasi sitruunaviipaleilla ja mustikoilla.
Ihana keväinen kakku :)
VastaaPoistaKiitos! Ja hyvin helppo tehdä.
VastaaPoistatämä on vaan niin paras :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/
VastaaPoista