Ainekset
korppujauhoja vuoan jauhotukseen
200g voita
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/2 dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl lakukastiketta
2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
Kuorrutus
3/4 dl kuohukermaa
100 g Fazerin tummaa leivontasuklaata
n. 1/2 dl lakritsikastiketta
(koristeluun lakritsipaloja)
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka (tilavuus 1,8 l).
2. Vaahdota
pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon huoneenlämpöiset munat yksitellen hyvin
vatkaten. Sekoita jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja 1/2 dl kaakaojauhetta
keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
3. Ota
taikinasta noin 1/3 erikseen kulhoon. Sekoita joukkoon lakukastike ja 2 rkl
kaakaojauhetta.
4. Lusikoi puolet vaaleammasta taikinasta vuokaan. Lisää
tummempi taikina ja päällimmäiseksi loppu vaaleampi taikina. Nostele taikinaa esimerkiksi haarukalla, jotta
taikinakerrokset sekoittuvat tiikerin raidoiksi. Tasoita taikinan pinta ja vedä
keskelle taikinaa vako, jolloin kakku kohoaa tasaisemmin.
5. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 50
minuuttia. Varmista kakun kypsyys tikulla. Kumoa tiikerikakku vuoasta hieman
jäähtyneenä.
6. Kuumenna kerma kiehumapisteeseen kattilassa. Ota kattila
liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa 2-3 minuuttia.
Sekoita tasaiseksi seokseksi. Valuta kuorrutus kakun päälle. Valuta
lakukastiketta suklaakuorrutuksen päälle ja koristele kakku lakritseilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti