maanantai 20. heinäkuuta 2015

Belgialaiset vohvelit





Toisinaan haaveet voivat olla pieniä. Viime kesänä teimme matkan Barcelonaan ja siitä asti olemme haaveilleet belgialaisesta vohveliraudasta. Hotellin lähellä oli nimittäin vohvelibaari, jossa kävimme muutaman kerran vielä iltamyöhään nauttimassa belgialaiset vohveliannokset.

Nyt voimme valmistaa vohveleita ihan kotioloissakin, kun viimein ostimme Cloer-merkkisen vohveliraudan 24shop.fi-nimisestä verkkokaupasta. Tässä mallissa oli eniten tehoa verrattuna muihin belgialaisiin vohvelirautoihin ja rauta tuli postiin kahdessa vuorokaudessa. Laite oli luonnossa aavistuksen "heppoisen" oloinen, mutta vohvelit olivat ihan kelvon makuisia. Hyvä ominaisuus oli nopeuden lisäksi myös valo, joka kertoi kun vohvelit olivat valmiita. Taikinan ohje löytyi suomalaiselta vohvelitauta-sivustolta.

Belgialaiset Vohvelit

4,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl tomusokeria
1 tl ruokaöljyä
4,5 dl täysmaitoa
3 kananmunaa, eroteltuina
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa

mansikoita
vaniljajäätelöä

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, tomusokeri, ruokaöljy, maito ja kananmunan keltuaiset.
Vaahdota kananmunan valkuaiset. Yhdistä taikinan kanssa. Paista öljytyllä kuumalla vohveliraudalla.

2 kommenttia:

  1. Kiitos reseptistä ja vinkistä. Olen etsinyt täydellistä vohvelirauta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä! Itsekin etsin pitkään sellaista vohvelirautaa, jossa olisi irrotettavat paisto-osat, mutta sellaista ei taida olla olemassakaan. Tämä malli on ihan hyvä vaihtoehto, ja äskeiseen viitaten myös melko helposti puhdistettava.

      Poista