maanantai 4. toukokuuta 2009

Lusikkaleivät



Lusikkaleivistä löytyy monenmoista ohjetta. Tässä oma versioni, joka on peräisin äidiltä.

Taikina:

200 g voita
1 ½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa (= 2 tl leivinjauhetta)
4 ½ dl vehnäjauhoja
½ muna

Väliin:

vadelmamarmeladia

Päälle:

sokeria

Kiehauta rasva kattilassa välillä sekoittaen. Kun vaahto alkaa laskea, kaada rasva kulhoon. Lisää sokeri ja anna seoksen jäähtyä. Sekoita jäähtynyt seos tasaiseksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää puolikas muna. Painele taikinaa soikeaa, mielellään melko syvään lusikanpesään ja vedä tästä pellille leivinpaperin päälle kupera puoli ylöspäin. Pikkuleipämassaa on helpompi käsitellä, kun taikinan laittaa hetkeksi viileään. Paista 175 asteessa 12-15 minuuttia.

Lusikkaleivät kypyvät hyvin nopeasti, joten niitä kannattaa tarkkailla paistumisen loppuvaiheessa usein. Kannattaa myös muistaa, että ne kypsyvät ja tummuvat vielä jonkun verran kuumalla pellillä paiston jälkeenkin.

Pane vähän jäähtyneinä kaksi vastakkain ja väliin vadelmamarmeladia. Kierittele pikkuleivät sokerissa ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti