sunnuntai 17. heinäkuuta 2011



Onnea rakas ♥

Suklaaholisti kokeilee uusia yhdistelmiä. Tämä suklainen synttärikakku kätkee sisälleen mansikka-mascarpone-vaahdon. Maku oli mainio. Mmmm...

Pohja

200g suklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Sulata suklaa ja voi ja anna jäähtyä. Vatkaa sillä aikaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-rasvaseos. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kevyseti nostellen taikinaan. Kaada taikina jauhoitettuun irtopohjavuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n.50 min. Kumoa lämmin kakku ja anna jäähtyä ja mielellään vetäytyä seuraavaan päivään ennen kuin leikkaat kerrokset.

Mansikka-Mascarponetäyte

200 g mansikoita
2 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria
150 g mascarponejuustoa
1/2 dl vettä
2 liivatetta

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat esim. haarukalla.
Vatkaa kerma ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää notkistettu mascarponejuuto kerman sekaan. Kiehauta vesi ja sulata lionneet liivatteet veteen. Kaada liivateseos mansikoiden päälle ja sekoita hyvin. Yhdistä mansikat ja kerma-mascarponeseos. Lisää täyte kakun väliin.

Kuorrute

150 g suklaata
1 dl kermaa
1 rkl voita

Kuumenna kerma kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää suklaa ja sekoita hyvin. Lopuksi lisää vielä margariini. Kun seos on hieman jäähtynyt, kaada se hiljalleen kakun päälle ja levitä myös reunoille. Nosta kylmään jähmettymään.

1 kommentti:

  1. Oooh, aivan ihanan näköinen kakku! ja ei voi olla kuin herkullista :)

    VastaaPoista