sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Vinkki valokuvauksesta kiinnostuneille

Talvella kun alkaa hämärä hiipiä, on kuvien ottaminen haastellista. Jaan teille yhden vinkin, jonka opin viime viikonloppuna valokuvauskurssilla.

Säädä valkotasapaino harmaakortin avulla oikeaksi. Jos et omista harmaakorttia, myös tavallinen valkoinen A4-paperi käy tähän hyvin.

Varmista, että paperin keskikohta on puhdas ja ota siitä kuva. Siirry Menu-painikkeella valikoihin ja ota esiin valkotasapainon säätö -valinta. Kuva kertoo nyt kameralle, että se on referenssikuva valkotasapainolle. Kun kameran valkotasapainon valinta -painikkeen kautta otetaan käyttöön mukautettu valkotasapaino, samassa valossa otetuissa kuvissa värit toistuvat yleensä luonnollisina.

Huom! Säädetty valkotasapaino toimii vain siinä tilassa ja valaistuksessa, missä se on asetettu. Jos vaihdat huonetta, täytyy tasapaino säätää taas uudelleen. Ohessa sama kohde kuvattu kameran automaattiasetuksella ja itse säädetyllä valkotasapainolla.


Tekstin ohje on Canonin järjestelmäkameralle, mutta uskoisin että Nikonilla ja muilla merkeillä valikot toimivat aika samalla tavalla. 

1 kommentti: