lauantai 4. lokakuuta 2014

Pavlova




En tajua, miten tässä kävi näin. Vedän ylleni jo villakangastakkia, vaikka mielestäni eilen hyppelin pihalla läpsytossuissa ja shortseissa. Mitä ihmettä? Sata miljoonaa kesäpostaustakin on jemmassa, mutta vähän kreisiltä niitä tuntuu enää tänne puskea. Mutta ei tätä postaamattakaan voi jättää.

Eli, siis "eilen" (vai oliko se elokuussa) houstasimme vanhempiani yhden viikonlopun. Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä pavlova-kakkua, joka ei ollut ihan niiiin hyvää kuin olin ajatellut, mutta ihan ok. Ja se on myös todella helppo tehdä etukäteen: marenkilevyt voi tehdä valmiiksi ja ne säilyvät hyvin huoneenlämmössä (tai jopa jäähtyneessä uunissa-kätevää!). Kokoaminen kannattaa tehdä vasta vähän ennen tarjoiluja.

Pavlova

Marenkilevyt

5 valkuaista
2  1/2  dl sokeria

Piirrä leivinpaperille 3 ympyrää: 25 cm, 20 cm ja 15 cm. Aseta paperi uunipellille.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota valkuaisia kunnes ovat valkoista vaahtoa, lisää sokeri pienissä erissä ja vatkaa kunnes seos on sileää ja kiiltävää. Pursota leivinpapereille kolmeksi halkaisijaltaan kiekoksi. Tee reunoista korkeammat kuin keskiosasta. Paista 125 asteessa 1 ½ - 2 tuntia. (Tavallisessa uunissa voit paistaa kahta peltiä yhtä aikaa siten että vaihtelet peltien paikkaa aina välillä. Kiertoilmauunissa pudota lämpötila 100 asteeseen ja voit paistaa useampaa peltiä ilman siirtelyä.)

Täyte

3,3 dl kuohukermaa
100 g Valion maustettua vaniljarahkaa
100 g Valion maustettua kuningatarrahkaa
1/2 litraa mansikoita
1/2 litraa pensasmustikoita
1 Fazerin sininen suklaapatukka

Sekoita kuohukerma ja jaa se kolmeen astiaan. Sekoita yhteen astiaan kerma vaniljarahkan kanssa, toiseen kerma kuningatarrahkan kanssa ja jätä viimeiseen astiaan loput kermavaahdosta. Aseta alimmainen marenkilevy tarjoiluastialle ja levitä vanilja-kermavaahtosekoitus sen päälle. Lisää kourallinen marjoja ja aseta toinen marenkilevy marjojen päälle. Levitä kuningatar-kermavaahtosekoitus toisen marenkilevyn päälle ja lisää kourallinen marjoja. Aseta viimeinen marenkilevy marjojen päälle ja levitä kermavaahto päälle kauniisti. Asettele loput marjoista ja raasta suklaa viimeisenä.





5 kommenttia:

  1. Oih nam kun näyttää hyvältä! Ja ihanaa kun tuli jotenkin vielä niin kesäinen fiilis näistä kuvista :)

    VastaaPoista
  2. Kommenttilomake temppuaa kurjasti. Katsotaan, josko se nyt antaisi minun kehua pavlovaasi maasta taivaisiin. :) Piti siis sanoa, että näyttää ihanalta ja todella raikkaalta. Pavlova on niin hurjan makeaa, että täytteiden ja päällisten pitääkin olla sitten kirpeämpiä ja raikkaampia kompensoidakseen. :)
    Pakko kysyä myös, mitä herkkujuomaa sinulla tuossa karahvissa oikein oli? Sekin nimittäin näyttää erinomaisen makoisalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos viestistäsi! Karahvissa oleva juoma on vaaleaa sangriaa:

      2/3 kuohuviiniä (käytin Törley Demi Seciä)
      1/3 Spritea
      1 puristettu lime ja 1 pilkottu lime
      1 passion puristettuna
      mansikoita ja appelsiinia pilkottuna
      (Lisää appelsiinilikööriä, jos haluat tehdä juomasta vahvemman.)

      Harmillista tuo kommentointilaatikon temppuilu. Toivottavasti oli vain tilapäinen häiriö.

      Poista
    2. Kiitos reseptistä! Täytyy ottaa ylös ja kokeilla heti sopivan tilaisuuden tullen. :)

      Luulen, että oli vain tilapäinen pulma, sillä nyt ei ole ainakaan ongelmia.

      Poista