maanantai 4. toukokuuta 2009

Pikku Mai -kakku



Rakastan muumeja. Oma suosikki on Pikku Myy, josta muuntui myös allekirjoittaneen syntymäpäiväkakku.

Kuva on maalattu valkoiselle marsipaanille, jota vaalensin edelleen valkoisemmaksi pastavärillä. Maalauksessa käytin jälleen Wiltonin pastavärejä. Ihonvärin sekoitin keltaisesta, punaisesta ja valkoisesta. Jotta homma ei olisi sujunut turhan sutjakkaasti, tein kuvan kahteen kertaan (ensimmäinen versio kuivui liian kovaksi, hmprh). Alla on vaaleanpunainen marsipaani. Pienet kukat on tehty mini-kukkamuotilla (7 mm) ja teksti on Pandan tummaa suklaata, käytin spritsaukseen Minigrip-pussia.

Kakkupohja on 6 munan kaakaosokerikakku, jonka kostutin vaniljamaidolla. Pursotukset ovat Flora Vispyä. Väliin kokeilin Kinuskikissan vadelmalimetäytettä (joka hieman muuntui matkan varrella):

3 liivatetta
1 ½ pkt (á 56 g) Daim-suklaata
1 limen kuori
1 limen mehu
2,5 dl kermaa
1 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
½ dl sokeria
150 g (jäisiä) vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Daim-suklaa. Pese lime hyvin. Purista limen mehu ja raasta kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon kuoriraaste, mascarpone, sokeri ja Daim-rouhe. Mittaa kattilaan limemehu ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet. Sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Kaada täyte vuokaan. Painele täytteeseen vadelmia. Jos käytät pakastevadelmia, ota ne suoraan pakkasesta jäisinä. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa.

Mascarpone tekee täytteestä ihanan pehmeän ja vadelmat sopivat limen kanssa yhteen täydellisesti. Kiitos Kinuskille hyvästä ideasta!

16 kommenttia:

  1. Kas, onnea uudehkolle blogille ja synttärisankarille! :) Kerrassaan suloinen kakku! Sanaleikit on aina kivoja.

    Linkitin sinut...

    VastaaPoista
  2. Vastavierailulle tulin. Tosi hienoja herkkuja olet taikonut. Olet kyllä taivava maalamaan kuvia ja pursotuksetkin ovat todella kauniit. Onnea uudelle blogille :)

    VastaaPoista
  3. Ihana kakku :) Tykkään erityisen paljon nuista pursotuksista =)

    VastaaPoista
  4. Kiitos Noora, Kinuskikissa sekä Maistuvat paistuvat (ompas mainio nimi)!

    Pursottelu koen edelleen hankalaksi, mutta olen huomannut, että vähärasvaisemmalla kermalla, esim. Flora Vispy 20%, tulee siistimpää jälkeä, suosittelen!

    VastaaPoista
  5. Ihana pikku Mai -kakku=)!
    Mitäköhän mestariteoksia täältä pian löytyykään..

    VastaaPoista
  6. Onnea Pikku-Maille!
    Löysin sen telineen Prisman taloustavaraosastolta. Hinta muistaakseni n. 10e.

    VastaaPoista
  7. Voi että miten ihana! Täällä yksi muumifani myös ja synttärikakuksi on ollut suunnitteilla pikkumyykakku jo varmaan pari vuotta :D Jospa sen ensi syksynä saisi toteutettua :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos mukavista kommenteista! Mimosa, minusta parasta kakkujen tekemisessä onkin juuri niiden suunnittelu;) Linkitin sinut..

    VastaaPoista
  9. Todella ihana Pikky Myy kakku! Upeat pursotukset =o)

    VastaaPoista
  10. Kylläpä on mainion näköinen kakku! :)

    VastaaPoista
  11. Löysin tänne blogiisi Sekasopan Marien blogista, jonkun kommenttisi kautta :D ihana blogi ja mahtavia leivonnaisia! pikku mai -kakun pursotukset saivat kateudesta vihreäksi, en ikuna osaa moisia loihtia!

    Osaisitkohan muuten auttaa yhdessä bloggeriin liittyvässä asiassa.. eli miten sait tällaisen pilkkupohjan blogiisi? minulla on myös blogi, bloggerissa, mutta mielestäni niissä vakiopohjissa ei ole mitään tällaisia söpöjä pohjia.. pystyykö siis jotenkin itse lisätä taustoja vai..? olisin superiloinen jos jaksaisit vastailla! :)

    terv. Heini

    VastaaPoista
  12. Heini: blogipohja on Keisarin uudet vaatteet -sivuilta, linkki löytyy blogini vasemmasta ylänurkasta. Taidan olla hurahtamassa Tildaan ja pilkkuihin :) Lisäänpä muuten sinutkin blogilistaan.

    VastaaPoista
  13. Kiitos mai avusta, nyt on omakin blogi saanut uuden kauniin ulkoasun :)

    Linkitän myös sinut!

    VastaaPoista
  14. Todella kaunis kakku!Tulin tänne jonkun blogin kautta!Saanko linkittää?

    VastaaPoista
  15. Maarit: toki saa linkittää. Lisään myös sinut blogilistalleni.

    VastaaPoista
  16. Heei.
    Tänne eksyin jonkun blogin kommenteista.. Taitaa olla ensimmäinen kerta? Vai olenkohan jo joskus aiemmin tänne eksynyt.. On kyllä kauniita kakkuja taas joku tehnyt :) Ihania!
    Taidankin linkittää sinut :)

    VastaaPoista