lauantai 30. tammikuuta 2010

Minttukrokanttikakku


Samettisen pehmeän juustokakun ohje on Ulla Svenskin kirjasta Pipareista pitsikakkuun.

Pohja

13 kpl mintunmakuisia Domino-keksejä
50 g margariinia

Täyte

2 dl kermaa
2 1/2 dl Flora Vanillaa
200 g minttukrokanttisuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatelehteä
3 rkl maitoa

Koristelu

1 pussi (100 g) Daim-rakeita

1. Pingota leivinpaperi 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sulata margariini, sekoita ne keskenään. Painele seos tiiviisti vuokaan. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi.
2. Vatkaa kerma ja vaniljakastike vaahdoksi. Sulata suklaa ja sekoita se tuorejuustoon. Lisää vatkatut vaahdot joukkoon.
3. Lämmitä 3 rkl maitoa. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet kuumaan maitoon. Lisää liivateliuos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin 4 tuntia. Voit halutessasi koristella kakun Daim-rakeilla.

4 kommenttia:

  1. Nams :)

    hassu juttu, mulla on blogisi oman blogini blogilistalla. Äsken siinä luki uusimpana postauksenasi "äänestys"-niminen postaus. Kun klikkasin sitä, blogger herjaa että koko blogia ei ole olemassa?!!? omituista...

    VastaaPoista
  2. Ups, jäin kiinni:) testailin nimittäin äänestyspalikan lisäämistä. Suunnitelmissa on vähän laajentaa blogia jossain vaiheessa ja siitä olen ajatellut pitää äänestyksen.

    VastaaPoista
  3. Pidä vain! =) taas kävin kurkkimassa.

    VastaaPoista
  4. Hyvän näköinen kakkku, varmasti hyvää! Pitääpä itekin kokeilla jossain vaiheessa. :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista