maanantai 5. huhtikuuta 2010
Mango-appelsiinituorejuustokakku
Tämä kakun ainekset saivat inspiraatiota pääsiäisen väreistä. Maku oli aika raikas, mutta ei mielestäni mitenkään kovin erikoinen (?). Vaatii siis lisää tuotekehittelyä.
Pohja
200 g Domino-keksejä
75 g voita
Täyte
5 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vanillaa
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) Mascarpone-tuorejuustoa
200 g appelsiinimarmeladia
2 appelsiinia
Kiille
3 liivatelehteä
1 prk (400 g) säilykemangoja
1 dl vettä
Koristelu
Ananaskirsikoita
1. Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita. Painele seos irtopohjavuokaan (kuvassa 26 cm) leivinpaperin päälle.
2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike ja vispikerma, erikseen (tarkista, että vispilät ovat puhtaat ja kuivat). Sekoita joukkoon tuorejuusto ja appelsiinimarmeladi.
3. Purista appelsiineistä mehu ja kuumenna mehua mikrossa tai liedellä. Sulata liivatteet joukkoon. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
4. Tee kiille. Anna liivatteiden liota kylmässä vedessä. Soseuta mangot. Kiehauta vesi ja sekoita liivatelehdet veteen. Lisää mangosose ja kaada seos hyytyneen kakun päälle.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti