sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Mutakakku



On olemassa kahdenlaisia ihmisiä. Niitä, joiden mielestä suklaakakku kuuluu tehdä suklaasta. Ja sitten on niitä, joiden mielestä se voidaan tehdä kaakaosta. No hehän ovat luonnollisesti väärässä. Tässä siis ohje suklaakakkuun, suklaasta tehtynä.

20 cm vuoka

150 g voita
150 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta

Koristeluun kermavaahtoa vaniljasokerilla maustettuna

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoka. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa tai mikrossa, sekoita ja anna jäähtyä hetki. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin hyvin (mies auttoi tässä ja sanoin että sekoita ne geometrisessä sarjassa. Kuulosti kuulemma liian farmasistiselta. Ei mun mielestä?!)

Sekoita jäähtynyt rasva-suklaaseos muna-sokerivaahtoon lusikalla varovasti nostellen, lisää jauhot ja sekoita kunnes taikina on tasaista ja kuohkeaa. Kaada taikina vuokaan ja paista 225 asteessa 13-15 minuuttia. Kakun tulee jäädä keskeltä löysäksi: täytteen muodostaa kakun löysä keskus. Tarjoa kakku huoneenlämpöisenä kermavaahdon kera.

Ohje on kirjasta Opiskelijan keittokirja.

4 kommenttia:

  1. itsekin rakastan kunnon suklaakakkuja oikeesta suklaasta tehtynä. On kuitenkin yksi kakku, joka on tehty kaakaojauhosta ja se vain maistuu minulle mielettömän hyvin. Kyseessä on frödingenin valmiskakku:)
    Minulla on muuten sinulle haaste blogissani. Käy kurkistamassa:)

    VastaaPoista
  2. Minun kakkuni paloi päältä ja jäi sisältä ihan litkuksi 😭

    VastaaPoista
  3. Voi ei:( harmin paikka. Mikähän oli vikana... olisiko rasvaseos ollut liian kuuma? Tai taikina liian voikkaasti sekoitettu?

    VastaaPoista
  4. Käytin gluteenittomia jauhoja olisikohan siitä johtunut, en muuta syytä keksi.

    VastaaPoista