tiistai 14. huhtikuuta 2009

Ensimmäinen marsipaanimaalausIhka ensimmäinen marsipaanityöni, ja samalla myös ensimmäinen kakku tässä blogissa! Tämän kakun tein eräälle rakkaalle moottoripyörien harrastajalle... kai sen pyöräksi tunnistaa, jos oikein käyttää mielikuvitusta?!

Kakussa oli 6 munan kaakaosokerikakkupohja ja täytteenä oli mantelinougattäyte (Kinuskikissalta). Tein kakun 26 cm irtopohjavuokaan. Kostutukseen käytin muistaakseni mansikkalikööriä ja pursotukset ovat Flora Vispyn ja rahkan seosta (suhteella 5 dl FV ja 1/2 prk rahkaa). Myöskin elämäni ensimmäiset kermapursotukset:)

Mantelinougattäyte:

3 liivatelehteä
2 dl kermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
½ dl sokeria
1 ¼ dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54 g/kpl)
¼ dl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe. Paloittele nougat ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita samalla vesitilkka kiehumaan. Sulata veteen liivatteet ja sekoita täytteeseen. Lisää joukkoon lopuksi nougat-sula. Voit jättää halutessasi nougat:n tarkoituksellisesti hieman huonosti sekoitetuksi, jolloin saat täytteeseen kirjavuutta nougat-raidoista. Nostele täytettä vuokaan siten, että kauhot pohjalta saakka - nougat painuu helposti kulhon pohjalle.

1 kommentti:

  1. Onpa upeat pursotukset ensimmäiseksi kermapursotukseksi! Ja maalaus on hieno, kyllä siitä moottoripyörän tunnistaa. Joillain on vain taito hyppysissä :)

    VastaaPoista