keskiviikko 15. huhtikuuta 2009

Jouluinen täytekakku nro 1





Tämä kakku on peräisin viime joululta, idean poimin Taikinaterapiaa-blogista. Kakussa on 5 munan sokerikakkupohja, ja täytteenä kermavaahtoa sekä päärynöitä, joita keittelin glögissä:

1/2 litraa vaaleaa glögiä
2-3 päärynää
2 kanelitankoa
piparakkumaustetta
1 sitruuna

Pilko päärynät kuutioiksi ja purista sitruunan mehu. Keitä glögi höyryäväksi ja lisää päärynäkuutiot, kanelitangot, piparkakkumauste sekä sitruunan mehu. Keitä sen verran, että päärynät hieman pehmenevät, ei soseeksi asti. Ota keitinliemi talteen ja kostuta kakku sillä.

Kaikki koristeet ovat marsipaania: kakun päällinen on pronssilla värjättyä marsipaania, pienet kukat ovat helmiäisellä maalattuja (tehty 7 mm minikukkamuotilla) ja "joulutähdet" töpsöttelin myös siveltimellä helmiäiseksi. Tein ne lehtimuotilla:)

Kakun ulkonäköön en ollut aivan tyytyväinen (aina löytyy jotain korjattavaa...) mutta maku oli oikein jouluinen, tuota täytettä käytän kyllä joskus uudestaankin.

1 kommentti:

  1. Täytyypä laittaa täyte ylös ensi joulua varten;)

    VastaaPoista